0

Yanmış Saç Nasıl Onarılır? Etkili Bakım Önerileri

Yanmış Saç Nasıl Onarılır? Etkili Bakım Önerileri

Yanmış Saç Nasıl Onarılır? Etkili Bakım Önerileri
  • 20 Ağustos 2021, Cuma
  • 7296

Saçlar Neden Yanar?

Genellikle kuaförde yapılan hatalı ve yanlış işlemler sonrasında saçlar yanar. Boyama işlemlerinde kullanılan oryal, açıcı gibi kimyasallar saçlara geri dönüşü olmayan büyük zarar verirler. Diğer bir yöntemde çok sık ve yüksek ısıda uygulanan fön ve düzleştiricide saçları yakar ve yıpratır.
 

Saç Yanması Sonrası Saçlar Nasıl Kurtulur?

Yanmış saçlara bakım yapmakya da kurtarmak çok kolay değildir.Saçlar boyama, oryal gibi ağır kimyasal işlemlerle yapılan hatalı işlemler sonrasında zarar görerek yanabilir. Hatta kimyasal olarak yanan saçlar için umut yokmuş gibi görünse de profesyonel bir kuaförün yardımını alarak veya evde doğru saç bakım önerilerini uygulayarak yanmış saçlarınızı daha sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşturabilirsiniz. Oryalden veya boyadan yanan saçlarınızı kesmeden önce aşağıdaki önerilerden kendine uygun olanı seçerek saçlarınıza bir fırsat tanımaya ne dersiniz?
 

Yanmış Saçlara Çözüm Önerileri

Yanan saçlara çözümiçin önce saçlarımızın hangi sebepten dolayı yandığına karar vermekle işe başlayalım. Saçlarınız oryalden, boyadan veya ısılı işlemlerden dolayı yanmış olabilir. Kendine uygun olan bakım önerisini seçerek saçlarını kurtarmanın mutluluğunu yaşayabilirsin.
 

Oryalden Yanan Saçlara Bakım Önerileri

Oryal, saçın rengini açmada kullanılan kimyasal bir maddedir. Saçın keratin ve pigment yapısını bozarak saçta açıcı bir etki yapar ve bu da saçlarınyanmasına neden olur. Bu nedenle oryal işlemi saça başarılı bir şekilde uygulandığında bile saçların yapısında bir miktar yanma görülür. Başarısız bir şekilde yapılan uygulamalarda ise oryalden yanan saçta ciddi kırılma ve kopmalar meydana gelebilir.

Oryaldenya da açıcılardan yanan saçları kurtarmanın tek bir yolu vardır. İçeriği oldukça iyi olan bir keratin ile keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu uygulaması yapılmasıdır. Yanan bir saça şampuan, saç maskesi, saç yağları onaramazlar. Bu ürünler sadece saçları günü birlik bir yumuşaklık sağlayabilir. Saçların ana maddesi keratindir. Yanan saçlarda keratin seviyesi oldukça düşer. Keratin tedavisi ile saçlar tekrardan eski sağlığına kavuşur. (Açıcıyla yanan saçlar nasıl onarılır?)

1-    Saçlarınızı Uzaktan Kurulayın:
Boyadan yanan saçları fön makinesiyle yakından kurutmak saçlarınızdaki hasarı artırabilir. Bu nedenle fön makinesini hem uzaktan hem de sürekli olarak hareket ettirerek saçları kuruttuğumuzda saçlarımızda oluşabilecek yıpranmaların da önüne geçebiliriz.

2-    Saçlarınızı Tekrar Boyamaktan Kaçının:
Saçlarınızı tekrar boyadığınızda kimyasallar saçlarınızın daha fazla zarar görmesine sebep olabilir. Boyalı saçlardan kurtulmaya kararlıysanız saçlarınızı tekrar boyama konusunu tekrar düşünmelisiniz ve bir süre güzel görünseler de sonradan saçlarınıza zarar vereceğinden emin olabilirsiniz. Boyadan yanan saçları sağlığına kavuşturmanın tek sırrı zararlı kimyasal tedavilerden uzak durmaktır.

3-    Güneş veya Isı Koruması Kullanın:
Oryal veya boyalı saçlar güneş ışınlarına karşı daha hassastır. Güneşe çıkmadan önce veya ısılı işlemlerden önce koruyucu kullanarak saç hasarlarını en aza indirebilirsiniz. Bu tür ürünler saçlarınızı korurken aynı zamanda saçlarınızdaki kırıkları da engeller.

4-    Argan Yağı Kullanın:
Argan yağı ile saçlarınızı yumuşatabilir ve güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Saç tellerini pürüzsüz, canlı ve ışıl ışıl görmek istiyorsan argan yağını günlük saç bakım ürünlerinin arasına ekleyebilirsin. Ayrıca kuru saçları nemlendirerek saçların elektriklenmesini azaltabilirsin. Bu aşamada Groomed Argan yağını tercih edebilirsiniz.
 

Yanan Saçlara Mucize Bakım Saç Botoksu Uygulaması

Natura Keratin saç botoksu hasarlı yıpranmış yanmış saçları onarır ve bakım yapar. Saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Ürün formülündeki yüksek oranda keratin, buğday proteini, Shea Butter yağı, Pantenol, Macadamia tohumu yağı, Aloebarbadensis özü, Argan yağı, Biberiye yaprakları yağı, Hindistan cevizi yağı, Tiare çiçeği özü, Tokol gibi bileşenler içerir. Bu bileşenler yanmış hasarlı saçlarını onarırken aynı zamanda saçlara mükemmel yumuşaklık, parlaklık ve canlılık kazandırır.Yanmış Saçlara keratin Bakımı Nasıl Uygulanır?

Yanmış Saçlar İçin Hangi Şampuanlar Kullanılır?

Boyalı saçları onarmak için alışkanlıklarımızdan kurtulalım ve seçeceğimiz şampuanın içeriğine bakalım. İçeriğinde SLS, SLES, ALS, MLS bileşenleri varsa saçınız için uygun olmayan şampuandır. Bu bileşenler saçınızın daha fazla kurumasına neden olup saçın keratin yapısını parçalar ve daha fazla hasarla karşı karşıya bırakır. Bu adımda aklınıza hangi içeriği arayacağım sorusu gelebilir.

İçeriğinde Sodyum Lauroil Metil izetionat, Disodyum Lauret Sülfosüksinat, Sodyum Kokoil izetionat, Sodium C14-16 OLEFIN SULFONATE bileşenlerini arayınız. Bu bileşenler birçok ucuz şampuanda kullanılan sülfatlardan daha hassas bir şekilde saçın temizlenmesini sağlar. Bu adımda Natura keratin sülfatsız şampuanı tercih edebilirsiniz. İçindekiler kısmına bakarak şampuan tercihi yapabilir ve boyadan yanmış saçlarınızı kurtarmak için ilk adımı atabilirsiniz.

Son olarak oryalden, boyadan veya ısılı işlemlerden yanan saçlar bazen evde uygulanan saç maskelerinden daha fazlasına ihtiyaç duyar. Yanmış saçlara evde bakım yaparak sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız profesyonel ürünlere de bir şans verebilirsiniz. Natura Keratin saç bakım ürünlerini doğru uygulayarak yanmış saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Yanmış saçlarınıza çözüm bulabileceğiniz Natura Keratin saç bakımı ve brezilya fönü uygulamalarından hangisine ihtiyacın olduğunu saçının durumuna karar vererek seçebilir ve yanan saçlarını onarabilirsiniz. Brezilya fönü nedir ve nasıl yapılır? ve Keratin Bakımı Nedir? yazısına tıklayarak hangi bakıma ihtiyacın olduğunu öğrenebilir ve video uygulamalarıyla net bir şekilde uygulama adımlarını takip edebilirsin.

İlişkili Ürünler

Natura Brezilya Fönü Seti Small
Natura Brezilya Fönü Seti Small 1.400,00 TL 2.000,00 TL
Natura Keratin Bakım Seti Small
Natura Keratin Bakım Seti Small 1.400,00 TL 2.000,00 TL
Natura Keratin Saç Bakım Seti
Natura Keratin Saç Bakım Seti 1.500,00 TL 2.500,00 TL
Groomed Saç Bakım Seti
Groomed Saç Bakım Seti 1.200,00 TL 2.000,00 TL
Groomed Argan Saç Serumu
Groomed Argan Saç Serumu 600,00 TL 1.000,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için