0

Kuru Saçlar İçin Bakım Nasıl Yapılır?

Kuru Saçlar İçin Bakım Nasıl Yapılır?

Kuru Saçlar İçin Bakım Nasıl Yapılır?
  • 24 Mayıs 2021, Pazartesi
  • 366

Kuru saçlar için bakım yapmaya karar verdiğimizde yapacağımız işlemlere saçlarımızın kuru mu yoksa yıpranmış mı olduğunu tespit ederek başlamalıyız. Bu yazımızda saçlarımızın neden kuruduğu ve kuru saçlara nasıl bakım yapılacağı üzerine detaylı bir rehber hazırlamaya çalıştık.

Saçlar Neden Kurur?

Saçlarımızı yeterince nemlendirmediğimizde veya doğal nem dengesini kaybetmeye başladığında kuru saçlarla karşı karşıya kalırız. Saç derisinde yetersiz salgılanan yağ gibi iç etkenler nedeniyle veya perma ve boya gibi dış etkenler sonucunda saçlarda kuruluk oluşur.

Kuru Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuru saçlar için bakım, Kuru saç için şampuan ve maske kullanarak gerekli nem takviyesini sağlayarak yapılır. Bu sayede saçlarımızı eski pürüzsüz ve parlak görüntüsüne kavuşturabilirsiniz. 

Kuru saçlar normal saçlara göre daha fazla kırılgan yapıdadır. Kuru, yıpranmış cansız görünen saçları eski haline dönüştürmek için ihtiyacı olan nemi karşılamak gerekir. Kuru saçların ihtiyacı olan nem takviyesini şampuan, saç kremi ve maskelerle sağlayabiliriz. Nemlendirici özellikte olan şampuan ve saç kremleri saçlarınızın doğal yapısını koruyarak saç kuruluğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Saç kuruluğunu ortadan kaldırmak için alınan ilk önlemlerden biri ise saçları her gün yıkamak yerine 2 günde bir yıkamaktır.

Bunun yanında saç derisindeki sebum seviyesini dengelemek için argan yağı kullanabilirsiniz. Özellikle kuru saçlar için kullanılan argan yağı, saç tellerini nemlendirir ve saçlarınıza mükemmel parlaklık ve canlılık kazandırır. Tüm saç tipleri için de uygun olan Groomed argan yağı ile saçlarınıza ipeksi bir görünüm kazandırarak kuru saçlarınızdan kurtulabilirsiniz. 

Kuru saç bakımı için tavsiye edilen ilk adım besleyici şampuan ve bakım kremleri kullanmak ardından yoğun nem takviyesi sağlayan saç maskeleri ile saç bakımını desteklemektir. Fakat bazen yapılan bu uygulamalar saçın parlak ve canlı görünümünü kazanmasına yetmez. Bunun nedeni ise bazen kimyasal bazen de fiziksel olarak saçların yoğun işleme maruz kalarak çok fazla kurumasıdır. Saçlar yoğun işleme maruz kaldıklarında saçın yapısındaki keratin azalır. (Perma, boya, oryal, fön, maşa, güneş vs.) Keratin eksikliğinde saçların kurumasına ve saç tellerinin incelmesine neden olur. Saçta eksilen keratini geri kazanmak için saçların keratin takviyesine ihtiyacı vardır. Keratin bakımı yapıldığında keratinler saçın hasarlı noktalarına nüfuz ederek saç telini dipten uca onarır ve saç teli üzerinde koruyucu tabaka oluşturur. Böylece incelmiş ve kuru saç uçlarında bile kırılma ve kopmaları durdurarak saçlarınıza bakım yapar.

Natura Keratin saç bakımı ile siz de yıpranmış olan saçlarınızın kaybettiği keratini geri kazandırarak kurumuş saçlarınızdan kurtulabilirsiniz. Kuru saçlarınıza bakım yapmak için kullanabileceğiniz Natura Keratin Bakımı ile mat ve kuru saçlarınız canlı ve parlak görünüme kavuşturabilirsiniz.
 

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

Aşağıda 4 başlıkta uygulayabileceğiniz kuru saç bakım yöntemlerini listeledik. Sizde Kendinize uygun yöntemi seçerek doğru bakımı yapabilrisiniz.
 

Kuru Saçlar İçin Şampuan

Kuru saçlar için şampuanın doğru seçimi saç bakımının püf noktalarındandır. Parlak ve sağlıklı saçlara kavuşmanın sırrı ne kadar yapılan bakımlardan geçse de doğru şampuan seçimi de bir o kadar önemlidir. Kuru saçlarınız için doğru şampuanı seçerek saçlarınızı canlandırır ve daha yumuşak görünmesini sağlayabilirsiniz. Saç tipine uygun olmayan şampuan kullanımı saçların daha çok yıpranmasına ve cansız görünmesine neden olur. Saçlarınızı temizlemek ve aynı zamanda kuru saçlarınıza bakım yapmak istiyorsanız sülfatsız şampuan kullanabilirsiniz. Natura Keratin Sülfatsız Şampuan içeriğindeki saçları besleyen proteinler, aminoasitler ve yağlar gibi birçok bitkisel formül ile saçlarınızı yormadan ipeksi ve parlak görünümüne kavuşturabilirsiniz.
 

Kuru Saç İçin Maske

Saçlar, saç şekillendiricilerin etkisiyle veya yanlış kullanılan saç ürünleri nedeniyle kurur ve mat görünür. Nemini kaybederek kuruyan saçlar zamanla kırılır ve koparak dökülür. Saçların ışıltısını ve gücünü geri kazanmak için saç maskeleri sıklıkla kullanılır. Saç bakım maskeleri saçı derinlemesine onarır ve saçların ihtiyacı olan nemi sağlar. Saç tellerinizin yapısına ve ihtiyacına uygun olarak tercih ettiğiniz saç maskesi ile siz de saçlarınızın sağlıklı görünümüne kavuşabilirsiniz. Etkili ve kalıcı sonuçlar için düzenli olarak saç maskesini uyguladığınızda kuru saçlarınızdan kurtulabilirsiniz. 
 

Kuru Saçlar İçin Saç Kremi

Saçlar ısılı işlemler, boya sert hava koşulları gibi birçok nedenden dolayı sahip olduğu nemi kaybeder ve kurur. Kuru saçlar için saç kremi kullanarak saçın kaybettiği nemi saça kazandırabilirsiniz. Saç kremi kullanıldığında saç telleri gereken neme kavuşur. Böylece kuruyan saçların birbirine dolanmasının, kırılmasının ve kırılarak dökülmesinin önüne geçilir. 

Kuru saçları güçlendirmek ve saç direncini arttırmak için kullanılan saç kremlerinin içeriğinin doğal olması da önemlidir. Doğal saç kremleri saçların boya işlemleri ve şekillendiriciler nedeniyle matlaşan saç yapısını güçlendirerek saçları sağlığına kavuşturur. Natura Keratin saç kremleri de kimyasal ve fiziksel işlemler nedeniyle azalan saç direncini saça kazandırarak saçların esnekliğini arttırır ve kolay şekil almasına yardımcı olur. Böylece yıkama, tarama, şekillendirme ve boya işlemleri nedeniyle saçın yıpranan pul tabakasını onarır. Natura Keratin sülfatsız saç kremi tüm saç tipleri için özel olarak geliştirilen saç bakım kremidir. Kuru saçlara mükemmel bir nem sağlayarak nem sorununu da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Siz de Natura Keratin saç kremi ile saçlarınıza koruyucu bir yapı oluşturarak saçlarınızdaki yıpranmaların önüne geçebilirsiniz. 
 

Kuru Saçlar İçin Evde Bakım

Uyguladığımız boya, açıcı, fön ve düzleştirici gibi yanlış ve yoğun işlemlerden dolayı kuru saçlarla karşı karşıya kalırız. Kuru saçlar için evde bakım yaparak saçlarınızın eski canlı haline kavuşturabilirsiniz. Kullanımı oldukça pratik olan ister evde ister kuaförde rahatlıkla uygulayabileceğiniz Natura Keratin bakımı sayesinde kuru saçlarınızı canlandırarak hacim kazandırabilirsiniz. Özel formülü saç bakımı sırasında içerisindeki proteinleri aktif hale getirerek saçlarınızın onarılmasını sağlar ve kurumuş saçlarınızın mat ve cansız görünümünü ortadan kaldırarak saçlarınızın ihtiyacı olan nemi ve keratini saç tellerinizin doğal dengesini bozmadan saçlarınıza kazandırabilirsiniz. Siz de saçlarım çok kuru diyenlerdenseniz ve kuru saçlar için evde bakım yapmayı tercih edenlerdenseniz Keratin bakımı nedir yazımızı ziyaret ederek evde 10 adımda kuru saçlarınızdan nasıl kurtulacağınızı görebilirsiniz.

İlişkili Ürünler

Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için