0
0
0

Sülfatsız Şampuan Saça Nasıl Etki Eder? Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız Şampuan Saça Nasıl Etki Eder? Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız Şampuan Saça Nasıl Etki Eder? Faydaları Nelerdir?
  • 09 Ekim 2024, Çarşamba
  • 1227
Doğal yapısı sayesinde sülfatsız şampuan saçı nazikçe temizler. Hiçbir kimyasal içerik içermediği için saçı nazikçe temizlemenin yanı sıra saçın doğal yapısını da korur. Yumuşak formülü sayesinde kırılma, kırılma, aşınma ve kuruluk gibi saç problemlerinin oluşumunu engeller. Rafine, sülfatsız, tamamen biyolojik içerikli, hiçbir kimyasal madde gerektirmeyen şampuan, doğal saç yapısını korur.

Boyalı ve hassas saçlara özel koruyucu içerikli sülfatsız şampuanlar saçın solmasını da engeller. Saçınıza uygulandığınız zaman fazla köpürmez. Saçınızı yıkadıktan sonra derinlemesine temizlik gözlemleyebilirsiniz. Saç tipiniz ne olursa olsun, Sülfatsız Şampuan saçınızdaki yağı ve kiri kolayca uzaklaştırarak Brezilya Fönü ve Keratin Bakımınızın ömrünü uzatır. Keratin proteini içerdiğinden yıpranmış saçları onarır. Sülfat içermeye Keratin Şampuan, Brezilya Fönü ve Keratin Bakımının dayanıklılığını korurken saçınıza yumuşaklık ve parlaklık katar.

Bakıma ihtiyacı olan veya saç derisi hassas olan saçlar sülfatsız şampuan kullanmalıdır. Saçlarınız özellikle yıpranmış, kuru veya boyalı ise özel bakıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle sülfatsız ve SLS içermeyen şampuanların kullanılması önerilir. Boyalı saçlar, yıpranmış saçlar ve kuru saçlar diğer saçlara göre daha hassastır, bu nedenle onlara daha hassas bakmanız gerekir. Sülfatsız şampuanlar pigmentli saç rengini korur, kuru saç tellerini korur, hassas saç derilerini tahriş etmeden nazikçe temizler ve yıpranmış saçları onarır.

Sülfatsız şampuan ile yumuşacık, bakımlı saçların keyfini yaşamak oldukça kolaydır. Sülfat içermeyen şampuanlar, saçınızın doğal nemini hapsetmeye yardımcı olarak, saçınızı doğal parlaklığı ve yumuşaklığıyla bırakır. Bunun gibi bir şampuan zamanla saçınıza ekstra nem kazandırmaya da yardımcı olacaktır. Saç renginizi boyamak ve değiştirmek çok çaba ve zaman alır. Sert sülfatlar saç renginin çabuk solmasına neden olur, bu nedenle renginin daha uzun süre kalıcı olması için sülfatsız bir şampuana geçebilirsin. Sülfatsız bir şampuanla, önceki şampuanları kullanırken mücadele ettiğiniz saç derisi tahrişi konusunda artık endişelenmenize gerek yoktur.
 

Sülfatsız Şampuan Ne Demek?

Sülfatlar, birçok şampuan ve ev temizlik ürününde standart bir bileşendir. Ana tipler, sodyum lauril sülfat (veya SLS) ve sodyum lauret sülfattır (SLES). Peki şampuanda SLS nedir? Kısaca sülfatlar, şampuanı köpüren maddelerdir. Ancak bunu yapmak saça zarar verebilir ve sülfatlar saça hiç besin katmaz. Başka bir deyişle, sülfatsız şampuanlar, SLS içermeyen şampuanlardır ve çok fazla köpürmezler, ancak saça zarar veren bu maddeyi içermezler.
 

Sülfatsız Şampuan Kimler için Uygundur?


Bazı insanlar sülfatsız şampuanlardan gerçekten faydalanabilir. Örneğin, saçınız renkli veya kıvırcıksa, sülfatsız bir şampuan kullanmayı düşünebilirsiniz çünkü bunlar çok sert temizleyicilerdir. Boyalı saçlarda sülfat kullanmak çok sert olabilir ve renk kaybına neden olabilir. Aynı şekilde, kuru veya kıvırcık saçlarınız varsa, sülfatları saçınızda bırakmak sizin yararınıza olabilir.

Sülfat içermeyen bir şampuan, saç derinizdeki ve saçınızdaki doğal yağları korur; sonuç olarak saçınızda daha fazla nem bırakır. Hassas bir cildiniz veya egzamanız varsa, sülfat içermeyen bir şampuan seçmek kafa derisi tahrişini azaltabilir. Gördüğünüz gibi saçları sülfatsız temizlemek mümkündür. 
 

Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar?


Sülfatsız şampuanlar saçı yumuşatır, canlı ve parlak bırakır. Boyalı saçlarda renk atmasını ve dökülmeyi önlemek için tercih edilen sülfatsız şampuanlar, uzun süre kalıcı Brezilya fönü ve keratin bakımlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Sülfatsız şampuanlar tüm saç tipleri için özel olarak formüle edilmiştir. İçerdiği proteinler, bitki özleri ve keratin sayesinde sülfatsız bir şampuandan daha fazlasıdır. Özel yapısı sayesinde yıpranmış saçları hızlı ve etkili bir şekilde onarır. Özel bir pigment koruyucu aktif madde sayesinde bakımlı keratin şampuanı, boyalı ve ağartılmış saçlarda oldukça etkilidir. Ayrıca saç derisini yatıştırır ve kaşıntıyı önler.
 

Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Faydaları

Sülfatsız şampuanın faydaları şunlardır:
 
  1. Sülfatsız şampuanlar sülfatların sert dokusuna sahip olmadığı için saçınızı nazik bir dokunuşla temizler.
  2. Saçınızı köpürtmemesi saçınızı temizlediği anlamına gelmez. Aksine köpürerek saça zarar veren kimyasallar içermediğini gösterir.
  3. Saçtan kolay çıkar, saça zarar vermeden doğal içeriklerle temiz saç.
  4. Saçın doğal yağını ve nemini koruduğu için matlık, kuruluk, kuruluk gibi problemlere yol açmaz.
  5. Boyalı saçların rengini ve parlaklığını korur.
  6. Kimyasal içermediği için saç derisini tahriş etmez ve hassas ciltler başta olmak üzere tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabilir.
  7. Saçınızı besleyen, sağlıklı, canlı ve parlak bırakan doğal bileşenler içerir.
  8. Yumuşak formül, saç derisini ovalamadan veya kesmeden temizler, taranmasını kolaylaştırır. Özel olarak geliştirilmiş şampuan serisi ile saçlarınızı sülfat, paraben, parafin ve silikon gibi kimyasallardan uzak tutabilirsiniz.
  9. Sülfatsız şampuanla saçları yıkayarak saç problemlerinizi çözebilirsiniz.
  10. Sülfatsız şampuan saçınızın doğal güzelliğini ve dengesini korur.

Tuzsuz ve Sülfatsız Şampuan Arasındaki Farklar


Tuzsuz şampuan son yıllarda birçok kuaförün müşterilerine önerdiği ürünlerden biri haline geldi. Tüm kişisel bakım ürünlerinde olduğu gibi ilk bakılması gereken şey tabii ki içeriktir. Günümüzde birçok hassas markanın üzerinde durduğu temiz içerik kavramı kulağa basit gelse de aslında oldukça detaylıdır. Kullandığımız hemen hemen tüm şampuanlar belirli kimyasallar içerir. Tabii ki, kimyasal içermeyen şampuanlar çoğu üründen daha pahalıdır. Ancak saçınızın ve saç derinizin sağlıksız durumunu bu kimyasallardan kurtarmak çok daha uzun ve maliyetlidir. Bakımın en önemli ve temel koşulu budur. Tuz, saça ve saç derisine zarar veren maddelerden biridir.

Piyasada pek çok tuzsuz şampuan var ama tek seçenek tuzsuz şampuan mıdır? Tuz (sodyum klorür) genel kanıya göre en kötü kısımdır, ancak sülfat saça en çok zarar veren kısımdır. Bu bir temizleme maddesidir ve saç derisindeki sebumu giderir, bu nedenle daha agresif bir temizleme gücüne sahiptir. Bu sebum koruyucu bir tabaka oluşturur. Sülfat içermeyen şampuanlar bu şekilde daha nazikçe temizler.

Bu nedenle saçları çok yağlı olan kişiler sülfatlı şampuanları kullanmaya devam etmelidir. Aksi takdirde çok fazla yağ emilecektir. Sülfatlı şampuanlar sadece saçınızı temizlemekle kalmaz, aynı zamanda saçınızdaki proteini ve doğal yağlılığı da giderir. Nazik bir temizlik istiyorsanız bu tip şampuanlar harikadır. Ancak saç tipinize dikkat etmelisiniz. Çünkü sodyum klorür içermeyen ancak bileşiminde sülfatlar içeren birçok şampuan vardır. Diğer sert saç temizleyicilerden kaçınmak da önemlidir.
 

Sülfatsız, Tuzsuz ve Paraben İçermeyen Şampuan Faydaları

 
Sülfat kelimesi kimya dilinde yaygın olarak kullanılan bir terimdir ve Fransızca kökenlidir. Bir tuz veya eser miktarda sülfürik asit olarak tanımlanır. Bu madde, sodyum lauril sülfat, kanserojen olduğu, son derece tehlikeli olduğu ve hatta şampuanlarda bulunan kimyasallarla karıştırıldığında üreme sistemini ve cinsel gelişimi engellediği bilinmektedir. Saç ve cilt sağlığı için sülfatsız bir şampuan kullanmak önerilir.

Ayrıca hücreler tarafından çok hızlı bir şekilde emilerek saç köklerine doğru yol alarak saç dökülmesini hızlandırır. Bununla birlikte, alerjik bünyelerde oluşan reaksiyonları kışkırtır ve arttırır. Kuru cilt nemini kaybeder ve daha kuru hale gelir. Bu nedenle uzmanlar sülfatsız, tuzsuz ve parabensiz şampuan önermektedir. Saç problemlerini azaltmak için sülfat, tuz ve paraben içermeyen bir şampuan kullanmalısınız. SLS veya sodyum lauril sülfat, tüm şampuanlarda, diş macunlarında, sıvı el sabunlarında, deterjanlarda, vücut losyonları gibi makyaj malzemelerinde ve diğer yüzlerce kozmetikte yüzey aktif madde ve emülgatör olarak kullanılır. Şampuan söz konusu olduğunda güven çok önemlidir.

Günlük olarak saç derisine temas eden saç temizleyicilerin güvenliği iyi bilinmektedir. Özellikle ince ve zayıf saçlara sahip kişiler için bu durumun ne kadar önemli olacağı açıktır. Küçük dış hasar, saç derisini ve saç köklerini doğrudan zayıflatarak saç dökülmesine, büyümede gecikmeye veya zayıflamış saçlara yol açar. Şampuan alırken içeriğinde SLS (sodyum lauril sülfat) olup olmadığına bakılması tavsiye edilir. Şampuan alırken sülfat, tuz ve paraben içermeyen bir şampuan seçmelisiniz. Sülfat içeriyorsa tüketmemeye dikkat edin.

Bir şampuanın köpüğü ne kadar fazlaysa, saçınıza zarar veren sodyum lauril sülfat içerir. Köpürmeyen bir şampuan seçmek en iyisidir. Saçınızın güzel olmadığını düşünseniz bile bitkisel şampuanların köpüğünün azlığına aldanmayın. Birkaç gün veya hafta sonra saçınızın temiz olduğunu kolaylıkla göreceksiniz. Özellikle bebekler için sülfatsız şampuanların kullanılması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra, sülfat yetişkinler için genellikle şampuanlara %15 oranında eklenebilir. Bunun üzerindeki herhangi bir şey son derece tehlikeli olarak bilinir ve yasal olarak bu oranda sınırlandırılmıştır. Bebek şampuanlarında da %5'e kadar kullanılabilir. Ancak aşırıya kaçılması durumunda saçlara zarar verebilir.

Güvenli sağlık şampuanları yaygın olarak sülfatsız veya tuzsuz şampuanlar olarak bilinir. Doğal, sülfatsız bitkisel veya organik şampuanların tercih edilmesi büyük avantajdır. Sülfatsız şampuanın tercih edilme sebeplerinin başında saç derisi bakımı, beslenme ve en önemlisi kepek, yağlanma, saç dökülmesi gibi sorunlarda çok iyi sonuçlar vermesi gelmektedir.
 

Sülfatsız şampuanlarla saçın tamamen temizlenmesi mümkün müdür?


Sülfatların bir faydası da saçınızdaki yağı ve kiri daha hızlı ve daha kolay temizlemesidir. Sülfat içermeyen bir ürün seçmek saçınıza daha fazla dikkat etmeyi gerektirir ve sülfatsız bir şampuanla saçınızı iyice temizlemek için temizlemeden önce saç derinize iyice masaj yapmanız gerekir. Sülfatsız şampuanlara alıştıktan sonra hiç de zor değildir. İlk başta saçlarınızın iyi yıkanmadığını hissedebilirsiniz ancak alıştığınızda saçlarınızın çok daha iyi göründüğünü göreceksiniz. Bununla birlikte, saçınız yağlıysa veya kepek varsa, daha etkili bir temizlik için saçınızdaki fazla yağı gidermeye yardımcı oldukları için sülfat içeren şampuanlar iyi bir seçenek olabilir.

Saç tipinize bağlı olarak sülfatsız bir şampuanın daha iyi olduğunu düşünüyorsanız daha az köpük ve daha çok kese ile temiz saçlar verebilir. Size iyi geldiğini düşünüyorsanız sülfatsız bir şampuana geçmek zorunda değilsiniz.  Bazı şampuanlar kokobetain adı verilen bir madde içerir. Sülfat içermeyen hindistancevizi yağından yapılır ve saçı temizlemek için kullanılır. Böyle bir şampuanla özellikle kuru ve kıvırcık saçlar daha nazikçe yıkanabilir.
 

Sülfatın Zararları Nelerdir?


Bu ürün, içerdiği agresif bileşenler nedeniyle alerjiye neden olur. Yanlışlıkla aşırı kullanım, kanser gibi ciddi hastalıklara yol açabilir. Astım ve nefes darlığına neden olur. Aşırı uygulama cilt tahrişine neden olabilir. Sülfat içeren saç ürünlerinin uzun süreli kullanımı saç dökülmesine neden olur. Sülfatlar kimyasal oldukları için farkında olmadığımız mutasyonlara neden olurlar. Kalp ritmini de bozarlar. Kalp ritmini ve karaciğeri bozar. Ayrıca ciddi akciğer hasarına neden olur. Vücudun hormonal yapısını bozar ve bozar.

Göz problemlerine de neden olabilir. Şampuan günümüzde en çok tercih edilen sülfat ürünüdür. Sülfatsız şampuanlar sülfat bazlı şampuanlara göre daha az köpürür, ancak sülfat bazlı şampuanlara göre saçı daha yumuşak bırakır.Sülfat içeren şampuanlar saç derisinde ciddi tahrişlere neden olabilir. Ayrıca boyalı saç renginin çabuk solmasına ve zarar görmesine neden olur. Hızla saçın canlı parlaklığını kaybetmesine neden olur. Sülfatlı ürünler köpürerek cildimizi ve saçımızı daha iyi temizliyormuş gibi görünse de aslında bu ürünler bize ciddi zararlar vermektedir. Sülfat kullanmamamızın en büyük nedeni budur.
 

Sülfatsız Şampuanın Etkileri


Kimyasal içermeyen ve organik içerikli sülfatsız şampuan saçın zarar görmesini önler ve saçınızın doğal bileşenlerini korur, doğal saç koruyucu görevi görür ve saç renginin dökülmesini engeller. Sülfatsız şampuanlar, sülfatlı muadilleri kadar iyi köpürmezler, ancak bu, saçınızı temizlemedikleri anlamına gelmez. Sülfat içermeyen şampuanların saçınızdan durulanması kolaydır. Ayrıca saça parlaklık ve yumuşaklık verir. Saç derisinde kepek ve kabuklanmalara neden olan sülfatlar, uzun süreli kullanımlarda saç derisinde de saç dökülmesine neden olabilir. Sülfatsız şampuanlar kepek problemini de azaltır.
 

İlişkili Ürünler

%53 İndirim Natura Keratin Sülfatsız Şampuan 400 Ml
%50 İndirim Natura Keratin Sülfatsız Şampuan 120 Ml
%50 İndirim Natura Keratin Sülfatsız Şampuan 1000 Ml
%58 İndirim Groomed Keratin Şampuan 300 Ml
Groomed Keratin Şampuan 300 Ml 250,00 TL 600,00 TL