0
0
0

Havuz Sonrası Saç Bakımı

Havuz Sonrası Saç Bakımı

Havuz Sonrası Saç Bakımı
  • 09 Ekim 2024, Çarşamba
  • 2638
Havuz sonrası saç bakımı mutlaka doğru biçimde gerçekleştirilmelidir. Zira havuz içerisinde yer alan kimyasal maddeler, uzun vadede zarar vermektedir.  Bahar ve yaz geldiğinde havuzlar oldukça yoğunluk kazanır. Her ne kadar bu serinlemek ve yazın tadını çıkarmak için olsa da burada yer alan klor, saçlara zarar verir. Ne kadar uzun kalırsanız saçlarınız o kadar kötü etkilenir.

Bu nedenle bakım işlemlerini nasıl yapabileceğiniz büyük bir önem taşır. Eğer havuza girmeden önce ve sonra bazı maddelere dikkat ederseniz, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunlardan biri saçlarınızı örgü yapmaktır. Böylece saçlarınızı düzenli tutmanız mümkündür.

Ayrıca yüzmeden önce saçınızı durulamanız tavsiye edilir. Bu sadece şekillendirme ürünlerinizi temizleyerek havuzu daha sağlıklı tutmakla kalmaz. Aynı zamanda saçınızı klorsuz suyla kaplarsanız, saç tellerinizin havuzdaki her bir kimyasalı emmesini engelleyebilirsiniz. Taze su koruyucu tabaka, saçınızın çok fazla tuz emmesini de önler.
Havuz saçı yıpratır mı diyorsanız, bu sorunun yanıtı evettir. Eğer bunun önüne geçmek istiyorsanız, bu maddelere havuza atlamadan özen göstermeniz tavsiye edilir.

Havuz Keratini Bozar Mı?

Keratin saçların daha sağlıklı ve canlı olması için önemli bir maddedir. Bunun oranlarının düşmesi, cansız ve mat saçlara neden olur. Havuzda bulunan klor keratini kötü bir şekilde etkiler. Bu nedenle havuz keratini bozar mı sorusuna olumlu yanıt verilebilir.
Ancak bu durum, havuza giremeyeceğinizi göstermez. Aşağıda bulunan başlıklara dikkat ederseniz, hemen çözüm bulabilirsiniz.

Yıkamak

Havuz sonrası bakım için en önemli konu hemen saçınızda bulunan kloru, taze su ile durulamaktır. Bu esnada arındırıcı bir şampuan kullanmak daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olur.
Durulamadan veya şampuanlamadan sonra, saçınıza durulanmayan bir saç kremi ile biraz nem vermeniz de önerilir.

Geniş Dişli Taraklar

Havuzlar genellikle klor bulundurur. Ancak bu durum giremeyeceğinizi kesinlikle göstermez. Eğer sonrasında bakım yaparsanız havuz keyfini sürdürebilirsiniz.
Havuzdan sonra saçlarınızı taramak da bunlardan biridir. Geniş dişli bir tarak kabarma ve saç tellerinin kırılmasıyla savaşmaya yardımcı olur. Böylece daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkündür.

 

Saçınızı Arındırın

Eğer yaz suda çok kalıyorsanız, biriken tüm kalıntıları temizlemeniz gerekir. Klor, havuzlara sık sık katıldığı için bu saçlarınızı çok kötü bir şekilde etkileyebilir. Doğal yol için elma sirkesi ile durulamayı denerseniz, saçlarınıza canlılık kazandırabilirsiniz.
Bunun dışında özel arındırıcı ürünleri de inceleyebilirsiniz. Saç tipinize uygun ürünler sayesinde, daha güzel saçlara ulaşabilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Yağı, Zeytinyağı Ve Diğer Doğal Yağlar

Bu gibi doğal yağlar, havuz sonrası saç bakımı için uygundur. Sık yüzen biriyseniz veya klor hasarına daha yatkın saçlarınız varsa, saçlarınıza en iyi bakımı sunabilir.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve jojoba gibi doğal yağlar, klor ve diğer havuz kimyasallarının saç tellerinize emilmesini önlemek için koruyucu bir tabaka görevi görür. Ancak bu tek başlarına yeterli olduklarını göstermez. Çünkü klor derinlere kadar nüfuz edebilir.
Bunu derin bir bakım maskesi veya kalıcı saç kremi de kullanarak desteklerseniz, havuz sonrası saç bakımı için en iyi sonucu elde edebilirsiniz.
 

Yüzme Spreyi

Eğer sarı saçlarınız varsa, klor sizde hiç memnun kalmayacağınız sonuçlar sunabilir. Klorun açık renkli saçlarınız üzerindeki etkilerinden özellikle endişeleniyorsanız, klorun saç tellerinize nüfuz etmesini engellemek için saçınıza uygulamak üzere bir yüzücü sprey ürünü satın alabilirsiniz.
Bu ürün tüm saç tipleri için çalışır. Dolayısıyla farklı ürünleri inceleyebilir, havuz sonrası saç bakımı için birini tercih edebilirsiniz.
 

Şampuanlar

Havuzdan sonra saçlarınıza bakım yapmak istiyorsanız, kullandığınız şampuanlara da özen göstermeniz gerekir. Saç tipiniz ne olursa olsun, yüzdükten sonra nazik, sülfatsız bir şampuan kullanmanızı ve ardından saç kremi kullanmanız önerilir. Bu, saçınızdaki klor kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur.
Eğer şampuanda sülfat varsa seçiminiz bir kez daha gözden geçirmeniz önerilir.

 

Yüzücü Şapkası

Yüzme boneleri, klorun saçınıza ulaşmasını önlemek için harikadır. En iyi koruma için, tüm saçlarınız içeride kalacak şekilde doğru şekilde giymeniz yeterlidir. Başınıza daha kolay oturması için bonenizi ıslak saçın üzerine takmanız gerekir.
Her ne kadar havuz sonrası saç bakımı kapsamında olmasa da en başında kloru engellediği için oldukça verimlidir.
 

Uzun Saçları At Kuyruğu Yapın

Boneler özellikle kısa ve çok uzun olmayan saçlar için harikadır. Ancak çok uzun saçlar için tamamen kullanışsız bir yapısı vardır. Saçınız uzunsa ve boneniz yoksa saçınızı arkadan at kuyruğu, örgü veya sıkı topuz yapın. Bu, klor ile teması en aza indirecektir. Böylece havuz sonrası saç bakımı da daha kolay bir hale gelir.

 

Açık Havuzlarda Yüzün

Kapalı havuzlarda buharlaşma çok azdır. Bu nedenle klor maksimum seviyesini kurur. Ancak açık havuzlarda durum böyle değildir.
Açık havuzlarda, sudaki klor gazı havaya daha hızlı buharlaşarak sudaki konsantrasyonu ve nihayetinde saçınızda ve cildinizde emilebilecek klor miktarını azaltır. Eğer saçtaki klor nasıl temizlenir diyorsanız, bu size büyük bir kolaylık kazandırır.

 

Klor Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Klor saçları döker mi sorusu günümüzde birçok kişi tarafından düşünülen konuların neredeyse başında gelir. Her ne kadar klor saçlarınızı mat ve cansız bir hale getirse de normal bir şekilde maruz kalmak, saç kaybetmenize neden olmaz.
Bununla birlikte, anormal derecede yüksek klora maruz kalmanın kafa derisinin tahriş olmasına, kurumasına ve pul pul olmasına neden olabileceğini gösteren kanıtlar vardır. Böylece saçın incelmesine veya dökülmesine neden olabilir. Ancak bu tür yan etkilere neden olmak için sık sık havuza girmeniz veya çok uzun saatler boyunca suda kalmanız gerekir.
 

Klor Saçımın Rengini Değiştirir Mi?

Klor saçımın rengini değiştirir mi? Bu soru gerek boyalı gerekse doğal saçlar için sık sık sorulmaktadır. Klor genel düşüncenin aksine saçın rengini değiştirmez. Uzun havuz süresi saça yeşilimsi bir renk verse de, renk bozulması aslında sudaki bakır gibi oksitlenmiş metallerden kaynaklanmaktadır.
Dolayısıyla havuz suyu saçı beyazlatır mı diyorsanız, renk değişiklikleri görülebilir. Bunları tedavi etmek için işlem yapmak istediğinizde de kötü bir görünüm yine olabilir.

Ancak bu durum, klorun saçlara zarar vermediğini kesinlikle göstermez. Saç klorlu su ile uzun süre temas ederse saçınızın daha az parlak ve daha az güçlü görünmesini, normalden daha kuru görünmesine neden olacaktır. Bu devam ederse, saçlarınız uçlarından ayrılmaya başlayacaktır.
Bu nedenle havuz sonrası saç bakım oldukça önemlidir ve özen gösterilmesi gerekir.
 

Saç Boyama Ardından Havuza Gidilebilir Mi?

Saçınızı boyatınca havuza gitmeniz konusunda herhangi bir engel yoktur. Ancak bu gidebileceğiniz anlamına da gelmez. Çünkü klorlu suda saç boyası akar mı sorusuna olumlu yanıt verilebilir. Dolayısıyla boyama işleminden sonra bir müddet beklemeniz, boyanın tamamen nüfuz etmesine izin vermeniz gerekir.


Bu süre ne kadar uzarsa sonuçları da o kadar kalıcı olacaktır. Bu saçlarınızın yeşil renk almaması için de önemlidir. Her ne kadar bu klorla doğrudan ilişkili olmasa da havuza giren birçok kişide görülür.


Natura kerati sütü: Deniz havuz ve güneşten saçlarınızı ve keratin bakımınızı korumak için nasıl kullanılır?
Kuru saçlara natura keratin sütü sıkılır. Sonra parmaklarınızla masaj yaparak dağıtılır. Deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra şampuandan önce saçlar sadece su ile iyice durulanır. Sonra şampuanlanır. Bu ürün saç teliniz üzerinde bir katman oluşturarak saçlarınızı korur yinede deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra normal su ile saçlarınızdaki tuzu arındırın. Yani akşama kadar saçınızda tuz kalmasın.