0

Formaldehit Nedir

Formaldehit Nedir

Formaldehit Nedir
  • 04 Aralık 2023, Pazartesi
  • 2194
Formaldehit, sağlık için zararlı bir kimyasaldır. Formaldehit kozmetik ürünlerde koruyucu olarak kullanılabilmektedir. Saç bakım ve kalıcı düzleştirme ürünlerinde yüksek oranda kullanımı söz konusudur. Türkiye Sağlık bakanlığı ve avurpa birliği kanunlarına göre formaldehitin kozmetik ürünlerde %0,2 üstünde kullanımı yasaktır. Yinede buna rağmen maalesef çok yüksek oranda formaldehit içeren kozmetik ürünleri mevcuttur.

Natura Keratin ürünlerimizin içeriğinde formaldehit bulunmamaktadır. Natura Keratin olarak insan sağlığını önemsiyoruz ve zararlı hiçbir kimyasalı ürün içeriğimizde kullanmıyoruz.

Formaldehitin Zararları Nelerdir?
  1. Brezilya fönü ve saç botoksu gibi ısılı işlem gerektiren ürünlerin buharı gözlerde sulanmaya ve kızarmaya ve yanmaya burunda tıkanıklığa neden olabilir.
  2. Baş dönmesi ve mide bulantısı oluşturabilir.
  3. Gün içerisinde kendinizi bitkin hissetmenize neden olabilir
  4. Deri dökülmesi, astım krizi, kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara sabep olabilir.
  5. Yoğun bir şekilde formaldehit ve buharına maruz kalanlarda kanser riski gözlenmektedir.

Formaldehitsiz Keratin

Kozmetikten temizlik malzemelerine kadar çoğu üründe bulunan formaldehit alerjiye, baş dönmesine, mide bulantısına ve boğazda yanma hissine, burunda tıkanıklığa ve gözlerde kaşıntı ve sulanmaya neden olabilirken çok fazla maruz kalındığında ise kanser riski oluşturmaktadır. Piyasadaki bazı brezilya fönü ve keratin bakımı ürünleri yüksek miktarda formaldehit içerdiğinden insan sağlığını tehdit etmektedir.

Formaldehitin zararlarından haberdar olan bilinçli tüketiciler son zamanlarda da seçtikleri ürünlerin içeriğinde formaldehit olmamasına dikkat etmektedir. Bu nedenle keratin bakımı ve brezilya fönü yaptıracaklar formaldehitsiz keratin arayışına girmektedir. Bu arayışını Natura Keratin saç bakım ürünleriyle sonlandıranlar ürünlerden oldukça memnun kalmaktadır. Natura Keratin saç botoksu ürünü formaldehit içermediğinden beklentilerinizi aşan ve saçlarınızdaki hasarı onararak saçlarınızı sağlıklı görünmesini sağlayan organik içeriği sayesinde sıklıkla tercih edilen bir üründür. Natura Keratin saç bakım ürünleri formaldehit vb. ürün içermediğinden hasarlı saçları amino asitler ve bitkisel içeriklerle tedavi etmektedir. Keratin içeriği sayesinde saçları yıpranmaya karşı korur ve saçlarınızın nemlenmesini sağlar.
 

Formaldehit İçermeyen Saç Bakım Ürünleri

Formaldehitin zararları nedeniyle kozmetik sektöründe formaldehit içermeyen saç bakım ürünlerine talep hızlıca artmaktadır. Biz de Natura Keratin olarak saç bakım ürünlerimizde formaldehit bulundurmuyoruz. Natura Keratin sayesinde siz de yıpranmış saçlarınızı onarabilir ve formaldehitin zararlı etkilerine karşı sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Ne yazık ki piyasadaki birçok markanın brezilya fönü yasal sınırın üstünde ve yüksek miktarda formaldehit içermektedir. Fön işlemi sırasında ısıyla aktifleşen formaldehit solunum sistemine zarar vermekle kalmıyor gözlerde yanma ve kaşıntı yapıyor. Hatta formaldehit seviyesi yasal sınırın üstündeki ürünleri sürekli kullanımda ise kanser riskiyle bile karşı karşıya bırakabiliyor. Özellikle alerjik yapıya sahip insanlarda formaldehit oranı yasal sınırın altında ürünler kullanılması tavsiye edilir.

İlişkili Ürünler

Natura Brezilya Keratini 120 Ml
Natura Brezilya Keratini 120 Ml 1.400,00 TL 1.600,00 TL
Natura Brezilya Fönü Seti Small
Natura Brezilya Fönü Seti Small 1.750,00 TL 2.000,00 TL
Natura Brezilya Fönü Seti Medium
Natura Brezilya Fönü Seti Medium 2.800,00 TL 3.200,00 TL
Ücretsiz Kargo

1500 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için